Doe de SEO quickscan Skip to main content
Gevonden worden door Google, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar dat is toch super moeilijk!? Nou, nee. Ik ben het er mee eens, er is veel voor nodig, tijd, geld (het zal ook eens niet) en de juiste expertise. Maar gevonden worden kan altijd. In iedere markt. In dit artikel geven we je een eerste, bruikbare tip voor de vindbaarheid van jouw website.

Goed voorwerk

Vooraf nadenken waarop je gevonden wilt worden, het klinkt heel logisch maar we vergeten het enorm vaak. Heb jij een webwinkel in voetbalshirts, dan wil je natuurlijk gevonden worden op zoektermen zoals “voetbalshirts” en “goedkope voetbalshirts”. Maar het probleem is, dat er vele andere bedrijven zijn die ook zo denken. Wij raden het daarom aan om eens te kijken naar andere zoektermen die wat minder massaal zijn. Deze zoektermen noemen we ook wel de ‘long-tail’ zoektermen. Voor een webshop met voetbalshirts zou dat kunnen zijn:

  • voetbalshirts zwart
  • voetbalshirts zwart Nike
  • Goedkope voetbalshirts zwart

Maar ook deze zoektermen zijn nog erg massaal, kijk daarom eens nog verder in de diepte. Iemand die in Eindhoven woont zal al snel op zoek gaan naar een voetbalshirt bij hem of haar in de buurt, ook al kun je via een webshop heel eenvoudig online bestellen en het thuis laten bezorgen. Een Eindhovense zou kunnen zoeken op: voetbalshirts EindhovenVoetbalshirts Eindhoven zwart of Voetbalshirts Nike in Eindhoven.

Deze zoektermen zijn vele malen minder massaal, want een webshop uit Maastricht zal niet zo snel nadenken over een zoekterm die niets met de eigen locatie te maken heeft. En dat is jouw voordeel, want jij denkt daar wel aan. Maak daar dus gebruik van!

Wij zijn erg benieuwd, hoe pak jij jouw lokale SEO aan? Schrijf je veel teksten over locaties gerelateerd aan jouw onderneming?

SEO advies door Van Dongen Online

Vind je het lastig om zelf tot goede keywords te komen? Laat het ons weten, wij kijken graag met je mee en geven je passend advies. En houd ons blog in de gaten, want wij geven regelmatig nuttige SEO tips.

Wilt u meer bezoekers binnenhalen via Google, maar weet u niet hoe te beginnen?

Maak een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen.

Gratis quickscanContact opnemen