Linkbuilding: Alles wat je moet weten

SEO (zoekmachine optimalisatie) is vandaag de dag extreem belangrijk. Door middel van linkbuilding kun je sneller worden gevonden op het internet. Linkbuilding is al jaren een veelbesproken onderwerp. Jouw positie in Google als online bedrijf is belangrijker dan ooit tevoren. Maar hoe zit dat nou precies, hoe realiseer je een kwalitatieve backlink? Waarom kies je voor Van Dongen Online om kwalitatieve backlinks te realiseren? Wij nemen haarfijn met je door wat linkbuilding is, waarom het belangrijk is en waarom onze expertise onmisbaar is!

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Bij linkbuilding ligt de nadruk vooral op het creëren van waardevolle content in combinatie met een relevante backlinks om zo plekken in Google te winnen. Er is echter niet per definitie één vorm van linkbuilding. Het zoekgedrag kan per branche sterk uiteenlopen, dan is er dus een andere aanpak nodig. Dat vereist expertise, want het grote succes zit namelijk in de kleinste details, dat begrijpen wij maar al te goed!

Ieder bedrijf is anders, dus is de linkbuilding strategie ook voor ieder bedrijf anders. Bij Van Dongen Online leveren we maatwerk om jou zo te laten slagen met een effectieve linkbuilding strategie en zo hogere posities in Google kunnen veroveren.

Wanneer er op het internet veel externe links naar jouw website te vinden zijn op websites die voor Google relevant zijn dan zul je makkelijker worden gevonden in Google. In dit digitale tijdperk is voor veel bedrijf de positie in Google vitaal om te kunnen slagen. Deze moet dus telkens weer worden verbeterd. Dat begint met de juiste manier van linkbuilding. Bij VDO weten we wat we doen!

Kwalitatieve backlinks

Het creëren van kwalitatief goede links richting de site waar je jouw product of dienst verkoopt kan ervoor zorgen dat je door middel van linkbuilding (uitbesteden) betere posities in Google kunt veroveren. Als andere websites naar jouw website dan weet Google dat je een relevante website hebt en dit verbetert je domein autoriteit. Je domein autoriteit staat voor de sterkte en gezondheid va het linkprofiel van je domein. Een hogere autoriteit is dus wat je wilt bereiken. Het hebben van een goede linkbuilding strategie voor jouw website heeft een grote invloed op je succes als bedrijf. Het gaat namelijk niet alleen om het aantal backlinks, maar ook om de wijze waarop je dit aantal backlinks realiseert.

Het ziet er ook naar uit dat de komende tijd linkbuilding (uitbesteden) nog belangrijker zal worden. Hoe is het precies mogelijk om ervoor te zorgen dat jouw linkbuilding strategie jouw prestaties online ten goede komt? Wij geven je waardevolle tips over hoe linkbuilding precies werkt, en hoe je daarmee grote stappen kunt zetten richting meer succes voor jouw bedrijf.

Linkbuilding strategie, verschillende soorten backlinks

Een belangrijke tip op het gebied van linkbuilding is letten op kwalitatieve links, er zijn namelijk verschillende type links. Het is niet enkel belangrijk om nieuwe links naar je website te verkrijgen online, het is ook zeker belangrijk om bestaande relevante links te optimaliseren als onderdeel van de linkbuilding strategie.

Natuurlijke backlinks

Er bestaan natuurlijk backlinks. Deze link naar je website wordt gelegd door anderen zonder dat jij het doorhebt. Bij linkbuilding zijn ook dit soort links belangrijk. Dit is een kwalitatieve link die verwijst naar content op jouw website. Er wordt dan een aantal backlinks extern geplaatst in een blogs of artikelen waarmee mensen op jouw website kunnen komen. Dit is een effectieve manier gebleken om posities in Google te winnen. Andere websites die naar jouw website verwijzen heeft een enorme toegevoegde waarde en genereert een hogere trust flow.

Naast dat je direct via in relevante artikelen geplaatste links meer verkeer kunt genereren, boost dit tegelijkertijd ook het organische verkeer. Met deze geplaatste links, als het goed gedaan wordt tenminst, sla je twee vliegen in twee klap! Doe je het verkeerd, dan kan dit problemen opleveren.

Zelf gerealiseerde links

In dit soort gevallen wordt een link naar jouw website toegevoegd op forums en in de comments.

Zelf geïntegreerde links

Deze links worden vooral gerealiseerd op basis van linkbuilding activiteiten als onderdeel van een linkbuilding strategie. Dit is wat we doen bij Van Dongen Online.

Backlinks kopen

Wat we ook steeds vaker zien is dat ondernemers backlinks kopen in de hoop dat dit hun linkbuilding goed doet. Echter gebeurt vaak het tegenovergestelde. Op deze manier kost linkbuilding alleen maar meer. Het kopen via externe websites geeft oook geen enkele garantie. Daarnaast gaat het niet om de hoeveelheid links, maar kwalitatieve links via relevante content. Relevantie wordt beloond, de hoeveelheid niet. Via een relevante website verwijzen naar jouw website kan je echt een boost geven.

De juiste links naar jouw website genereren die naar de juiste pagina verwijzen via autoritaire websites, dit maakt linkbuilding zo moeilijk. Google weet hoe moeilijk dit is. Dit is expres zo in elkaar gezet om de garantie van de kwaliteit te waarborgen. Als je de top 3 wilt bereiken in de organische resulaten, wilt dat je website gevonden wordt en meer winst wilt maken op de lange termijn, dan heb je de expertise van VDO nodig!

Excellente linkbuilding

Zoals net gezegd bestaat er op het gebied van linkbuilding niet zoiets als per definitie de juiste manier van linkbuilding. Er bestaat echter wel een goede manier van linkbuilding. Het genereren van nieuwe backlinks, of het nu gaat om relevante links intern of op een externe website, moet je dus voorzichtig mee omgaan. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je jouw linkbuilding nog verder wilt brengen.

Manipulatie wordt bestraft

Voor alle websites geldt, het willen manipuleren van het algoritme van de zoekmachine heeft totaal geen zin. Het maakt niet uit wat jouw branche ook is, slechte backlinks en manipulatie wordt door Google bestraft. Je kunt niet door het systeem heen werken met linkbuilding en zo een hogere positie krijgen. Het is belangrijk om altijd de richtlijnen van Google te blijven volgen om hoger in de ranking te komen.

Een penalty door Google heeft zware gevolgen. Straffen van Google zijn nooit ligt. Een straf kan er voor zorgen dat alle tijd en energie die je in linkbuilding hebt gestoken ongedaan worden gemaakt. Het kan er zelfs voor zorgen dat jouw website nooit meer echt goed gevonden kan worden. Wees dus zeker voorzichtig!

Relevantie

Het is ook zeer belangrijk dat je binnen jouw branche relevant bent door een natuurlijk linkprofiel. Links moet door middel van een autonome manier worden opgebouwd. Dit zal ervoor zorgen dat mensen sneller naar jouw website komen. Dat is een van de belangrijkste uitgangspunten bij linkbuilding en goede backlinks.

Alles andere websites naar jouw website linken dan zul je in Google hogere posities in de ranking behalen. Met een natuurlijk linkbuildingprofiel zal jij makkelijker hoger komen in Google.

Geduld

Werkt linkbuilding van de een op de andere dag ineens een stuk beter? Helaas, dat is niet het geval. Het opbouwen van een goed en natuurlijk linkprofiel kost uiteraard een hoop tijd. Het is ook een slecht idee om een groot getal links te proberen te verkrijgen in Google in een zo kort mogelijke tijd. Dit komt een natuurlijk linkprofiel en je plek in de zoekresultaten niet ten goede. Wanneer je met VDO in zee gaat heb je een betrouwbare partner op de lange termijn, die jou helpt om te groeien. Jaar in, jaar uit.

Harde cijfers.

Het is tevens bewezen dat linkbuilding van vitaal belang met onderzoek. In 2017 voerde Mox het SEO Ranking Factors-onderzoek uit. Dit onderzoek staat bekend om het geven van een duidelijk beeld van het feit dat externe linkbuilding in andere content zorgt voor een duidelijke groei van bedrijven op het internet. Je zult duidelijk goed vindbaar zijn in de zoekresultaten als jij gaat investeren in linkbuilding voor jouw website. Daarnaast laat het onderzoek zien dat zowel autoriteit, de juiste balans tussen kwaliteit en kwantiteit en ankerteksten belangrijk zijn. Zie de onderstaande afbeelding.

Google Ranking Factors

Figuur 1: Resultaten van het SEO Ranking Factors-onderzoek door Mike Khorev.

Een hoop veranderd

Wanneer we de uitkomst van het onderzoek bekijken dan is het al duidelijk dat er met linkbuilding een hoop veranderd is ten opzichte van vroeger.

Goede linkbuilding moeilijker

Zoekmachine optimalisatie wordt alsmaar belangrijker voor bedrijven. Bij linkbuilding voor iedere branche wordt linkbuilding zowel intern als extern beïnvloedt. Er is een duidelijk onderscheid tussen interne links, externe links, de juiste anchor text hun waarde en hoe je deze het beste kunt realiseren.

Het wordt telkens lastiger om linkbuilding tot een succes te brengen. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen, op het gebied van dit onderwerp heb je voor betere posities expertise nodig.

Wat zijn nu de vlakken waar je bij linkbuilding echt goed op moet letten voor optimale resultaten? Wij geven een aantal verschillende tips.

Het juiste aantal links

Backlinks is bij linkbuilding heel belangrijk. Het is ook belangrijk dat linkbuilding te allen tijde, elke keer weer, met beleid wordt uitgevoerd. Fouten kunnen vervelende consequenties hebben.

Zodra Google het vermoeden krijgt dat links worden opgebouwd met het uitgangspunt van online marketing, dan kan de website hiervoor worden gestraft. Online marketing als uitgangspunt moet dus worden enigszins vermeden met backlinks. Je wilt uiteraard met jouw content beter worden gevonden, maar hier zul je dus verschillende andere technieken voor moeten gebruiken om zo relevant mogelijk te blijven. Met het marketingperspectief bij linkbuilding is opzich niks mis, het is niet dat Google het absoluut niet tolereert, maar je zult er wel extreem voorzichtig mee moeten zijn om zo problemen te voorkomen.

Kwalitatieve backlinks

De kwaliteit van backlinks lijkt wellicht maar een kleine issue, maar de kwaliteit van backlinks waarborgen is absoluut niet makkelijk. Links kunnen op het gebied van kwaliteit erg veel verschillen.

Met backlinks die via blogs en artikelen naar jouw website leiden die kwalitatief ook goed in orde zijn zul je het meest ver komen. Links moeten daarom eigenlijk ook op verschillende websites worden geplaatst die binnen Google ook echt autoriteit hebben. 

Daarnaast is de populariteit van de website ook belangrijk. Wanneer er content wordt geplaatst op en nieuwe website dan is de kans dat je de beste resultaten krijgt voor betere vindbaarheid voor jouw website redelijk klein.

Bij Van Dongen Online nemen we al deze factoren mee in het optimaliseren van linkbuilding voor jouw website. Wij hebben geavanceerde tools en ruim acht jaar ervaring met SEO. Wij beschikken over al het nodige om jouw posities in de zoekmachines te verbeteren.

De top 10 in Google is niet meer genoeg, top 3 dat is het doel, en daar gaan wij je bij helpen!

Actualiteit

Ook actualiteit is belangrijk voor goede en relevante content in Google en andere zoekmachines. Hier ligt de focus ook op bij Van Dongen Online.  Links moeten actueel zijn. Dit monitoren we bij Van Dongen Online contant.

Des te meer links er richting de ene pagina worden gegenereerd, des te meer dit een indicatie is voor Google dat de pagina actueel en dus relevant is. En zoals we weten, relevantie op het gebied van content staat bij Google hoog in het vaandel.

Actualiteit en expertise

Actualiteit op het gebied van SEO, linkbuilding en goede backlinks vereist vandaag de dag een hoop expertise. Dit is namelijk niet iets wat je er zomaar even bij doet. Linkbuilden is een vak, en dus heb je voor betere posities in Google de expertise van Van Dongen Online nodig.

Linkbuilding uitbesteden

Je kunt er niet echt meer omheen. Wanneer je in de zoekmachines met relevante backlinks beter wilt worden gevonden dan is linkbuilding aan een specialist overlaten de enige optie. Zoals we net al zeiden, linkbuilden is een vak. Beter gevonden willen worden in de zoekmachines staat gelijk aan vereiste expertise. Wij verbeteren jouw externe in interne linkbuilding.

Het voordeel van het uitbesteden van linkbuilding is dat je minder zelf hoeft te doen. Met linkbuilding aan VDO uitbesteden krijg je hulp van experts van VDO en daarmee maak je samen met ons je eigen website succesvoller. Wanneer je investeert in linkbuilding aan VDO uitbesteden dan zul je er meer uithalen dan dat je er in stopt. Altijd een goede investering dus!

Onze linkbuilding

Wij zijn Van Dongen Online. Wij zijn een online linkbuilding bureau en SEO expert met ruim acht jaar ervaring en wij kunnen jou helpen om je bedrijf te laten groeien. Met ons zijn er altijd mogelijkheden te vinden en wij gaan samen met jou werken aan het verkrijgen van betere posities voor jouw eigen websites. Alle mogelijkheden liggen volledig open bij een samenwerking met VDO.

De expertise van VDO

Soms ziet een bedrijf het als meer aantrekkelijk om te kiezen voor het zelf doen van linkbuilding, het is echter toch beter om te kiezen voor de expertise van VDO. Het creëren van kwalitatieve en relevante content, het verkrijgen van backlinks naar je eigen website en alle technieken die erbij komen kijken om je eigen website hoger te krijgen in de ranking is niet zomaar iets wat je er even bij kunt doen. 

Het gaat veel moeilijker worden dan je denkt om hoger te komen en kwalitatieve links te verkrijgen, maar samen komen we er hoe dan ook uit! Met onze technieken gaan we jou helpen om hoger te komen in de zoekmachines. Linkbuilding doe je samen. Wij zijn er niet zozeer op uit om voor jou te werken, maar samen met jou. Die mindset gaat gegarandeerd zorgen voor de beste resultaten!

Er zal een optimaal aantal pagina’s moeten worden gekozen om linkjes naartoe te plaatsen naar mate van aantrekkelijkheid. De techniek die hiermee in verband staat heeft alles te maken met data.

Er moet ook een relevante ankertekst worden gekozen. Deze is soms ook nog wel lastig te bepalen. Hij moet relevant zijn op het gebied van zoekwoorden, het interne bedrijfsconcept en ook extern moeten linkjes relevant zijn.

Er moet een plan en techniek gekozen worden op het gebied van exponentiële toename. De wordt bepaald aan de hand van een technische analyse.

Hoe werkt onze linkbuilding?

Kijk verder dan de wensen van de klant, dat is wat we doen bij Van Dongen Online. Wij gaan absoluut tot het gaatje om stappen te zetten die de beste resultaten te leveren om jouw linkbuilding. Wij gaan niet voor tevredenheid bij linkbuilding, wij gaan voor absoluut succes. Linkbuilding bij Van Dongen Online werkt als volgt:

  1. We plannen een gesprek waarin een rapportage leveren die de stand van zaken van jouw website laat zien. De nodige informatie dient van te voren worden geleverd. Zo krijg jij een eerlijk beeld van waar je website staat.
  2. Daarna werken we richting een overeenkomst waarin we volledig en eerlijk zijn van wat er al wel goed werkt op jouw website, en wat er nog beter moet. Zo krijg jij transparante en eerlijk informaite in wat VDO voor jou kan betekenen.
  3. Daarna gaan we aan de slag met het linkprofiel. We voeren een hoop analyses uit die helpen bij waardevolle en effectieve linkbuilding.
  4. Tot slot, wij blijven linkbuilding continu optimaliseren. Wij geven jou constant inzage in wat er is bereikt met de linkbuilding campagne, en wat we nog beter kunnen doen om linkbuilding voor jou te optimaliseren.

Jouw linkbuilding content ook internationaal?

Wij leveren zowel lokaal als internationaal. Wij bieden onder meer SEO diensten in de V.S, Engeland en Duitsland. Wij hebben webwinkels met een omzet van meer dan vijf miljoen geholpen met hun SEO. Kijk gerust eens rond op onze website om de ervaringen van andere klanten te bekijken!

Waarom eigen linkbuilding geen optie meer is

Excellente linkbuilding is geen gratis product meer. We begrijpen dat je denkt, ”Waarom werkt linkbuilding alleen doen niet meer?”, er is online immers toch genoeg informatie te vinden? Daar heb je toch geen linkbuilding bureau meer voor nodig? Niet helemaal. Het feit dat er zoveel informatie online is wil nog niet zeggen dat alles ook werkt voor jouw bedrijf, daarnaast moet je ook weten hoe je deze informatie goed toepast, ”broken linkbuilding” ligt altijd op de loer, en met broken linkbuidling maak je het jezelf alleen nog maar moeilijker om waardevolle backlinks te genereren. De tijd van gratis linkbuilding, gratis linkbuilding tools en succesvol zijn zonder linkbuilding bureau is nu echt voorbij.

Getuige van meer concurrentie

Daarnaast is het feit dat er zo veel meer informatie is ook een bewijs dat er veel meer competitie online is dan vroeger. Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar het internet, dit maakt dat SEO gecompliceerder wordt. Niet alleen het aantal links is belangrijk, de ene backlink is namelijk waardevoller dan dee andere. Daarnaast is het belangrijk om kwalitatieve content te realiseren omdat dit voor Google waardevol is. Je kunt daarnaast niet zomaar links plaatsen.

Zo gaat het bijvoorbeeld niet alleen om het feit dat je kwaltatieve backlink of interne links realiseert, het gaat er ook om hoe je deze realiseert, op de juiste manier links plaatsen draagt heel veel bij aan waardevolle SEO.  Als je op Google een combinatie zoekwoorden intoetst, welke dit dan ook moge zijn, krijg je per direct miljoenen pagina’s.

Dit heeft tot gevolg dat foute links of schadelijke links harder worden gestraft. Het zogenoemde ”foute linkbuilding” leidt er toe dat je straks tussen al die miljoenen pagina’s bijna niet meer te vinden bent, dat wil je voorkomen. Verdiende backlinks moeten meer resultaat geven en niet worden afgestraft. Linkbuilding vandaag de dag laat je dus doen door Van Dongen Online. Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op via ons e mailadres, dan doen wij een gratis linkbuilding scan!

Niet alles werkt overal ter wereld hetzelfde

Ook belangrijk om te weten, lang niet alles werkt overal ter wereld hetzelfde. Wat een waardevolle backlink is in Australië kunnen in Nederland schadelijke backlinks zijn. Waar je hoge autoriteit mee wint in Duitsland win je geen hoge autoriteit mee in Nederland. En dat klinkt gek, dat snappen we. Want Google is toch 1 zoekmachine? Als er een backlink geplaatst wordt zou dat toch overal hetzelfde moeten werken. Nou, nee. Anders zou het een stuk makkelijker zijn.

Internationale informatie is niet altijd betrouwbaar

Een fout die veel ondernemers maken is informatie die ze kunnen vinden op internet om potentiële klanten binnen te halen met hun SEO klakkeloos overnemen. Deze informatie is niet altijd betrouwbaar. Dat hoeft niet per se met de bron te maken te hebben, dit kan ook liggen aan het feit dat het in jouw branche net even iets anders werkt met een kwalitatief linkprofiel. Of dat je een bron uit de V.S gebruikt die in Nederland weinig waarde heeft om sterke backlinks te genereren. Daarnaast vertelt een bron op het internet niet wat wij wel kunnen, de details! En die zijn voor iedere klant anders, daarom werken individuele algemene bronnen op het internet niet. Dus: ”Waarom uitbesteden?”. Omdat als je de concurrentie echt wilt voorblijven zul je optimalisatie moeten zoeken in de details, en daar heb je een linkbuilding specialist met een lange termijn visie voor nodig. Met optimaliseren ben je nooit klaar, gelukkig heb je ons gevonden!

Waarom bekende, internationale tactieken in Nederland niet werken

In Nederland werkt Google dus anders dan in andere landen. Een kwalitatief linkprofiel verkrijg je dus ook op een andere manier. Maar waarom werkt link building dan niet overal hetzelfde? Omdat het zoekgedrag per land sterk kan verschillen. Dus belangrijke zoekwoorden ook, Google ziet er intern dus ook anders uit. Hetzelfde geldt voor online marketing.

Als deze internationale tactieken sterke links zouden genereren en je probleemloos hoger in de resultaten zouden brengen dan zou niemand een liunkbuilding bureau inhuren. En toch zien we dat juist dat steeds vaker gebeurd. Sinds de penguin update van 2013 zijn content creatie en daarmee ook linkbuilding sterk verandert.

Het Engelstalige landschap bijvoorbeeld is van grote waarde als je internationaal gaat, ook daar kunnen we je bij helpen. Dit landschap is echter veel, maar dan ook veel groter. In Nederland kun je overigens bijvoorbeeld wel makkelijk naar een Engels blog linken omdat in Nederland bijna iedereen wel Egenls als taal spreekt, dat kan in Duitsland of Frankrijk heel anders zijn. Er zijn ook ondernemers die vanuit een Engelstalig blog naar een Nederlands blog linken. Dat is een hele grote fout, want van dat grote bereik spreekt waarschijnlijk minder dan 1% Nederlands. Je moet weten welke tactieken wanneer toe te passen, hoe je handig met links moet omgaan en hoe je welke zoekwoorden goed gebruikt om waardevolle links te genereren. Of je nu in Nederland bezig bent of internationaal, een SEO specialist is nodig!

Voorkom broken linkbuilding. Maak de keuze voor Van Dongen Online!

Simpel gezegd haal je met ons gewoon meer uit jouw site, je krijgt meer leads door onze succesvolle strategieën waarmee je uiteindelijk meer conversies zult ontvangen die leiden tot een grotere winstgevendheid van het bedrijf. Vandaag de dag kies je voor een linkbuilding specialist. Doe vandaag nog de gratis linkbuilding scan!

Maatwerk

Elke klant is uniek. We leveren maatwerk en service die past bij jou als klant. Wij gaan op een unieke manier aan de slag om jou te helpen betere posities te veroveren in Google. Betere resultaten in de zoekmachines is een must!

Neem anders gerust even een kijkje op onze website, wij helpen al meer dan 100 ondernemers met linkbuilding. Ben jij de volgende? Wordt VDO jouw key to success? Neem gerust contact op via ons e mailadres, dan kunnen we kijken wat online marketing bureau en linkbuilding specialst VDO voor jou kan betekenen!