Doe de SEO quickscan Skip to main content
En die reden is… Je titels zijn niet lokkend genoeg.
Dè tip om meer lezers te krijgen: Schrijf titels waar mensen op MOETEN klikken!
Hoe schrijf ik dan titels die er voor zorgen dat mensen moeten klikken?

Met deze gouden tips gegarandeerd meer lezers!

Maak je titels zo dat mensen nieuwsgierig worden, dat ze het idee hebben dat ze iets missen wanneer ze er niet op klikken. Dit kan je doen door een vleugje mysterie toe te voegen aan een titel.

Bijvoorbeeld de titel: lees hier hoe je meer lezer krijgt op je blog. Op zich niet slecht, maar had jij het idee dat je op deze titel MOET klikken? Nee hè, ik in ieder geval niet. Dan deze titel: Met deze gouden tips gegarandeerd meer lezers! Zou je op deze titel klikken? De kans is groter dat deze titel je nieuwsgieriger maakt dan die uit het andere voorbeeld.

Waarom?

Omdat je bij het tweede voorbeeld het idee hebt dat je iets mist als je het artikel niet leest. Want zeg nou eerlijk, wie wil er nou geen GOUDEN tips om GEGARANDEERD meer lezers te krijgen? Mensen hebben dan het idee dat ze maar weinig moeite hoeven te doen (een paar tips toe te passen) voor een hoge beloning (meer lezers en dus potentiële klanten).

Er zijn genoeg woorden waarmee je mensen warm en nieuwsgierig maakt, ze het gevoel geeft dat ze iets missen als ze niet op de titel klikken en dus het artikel niet lezen.

Wat denk je van deze: een BEWEZEN formule om meer klanten in je winkel te krijgen. En deze: ZONDER DEZE INFORMATIE zal jouw bedrijf nooit bij de top 10 van Nederland horen. Waarom werkt dit? Omdat iedereen bij de top 10 wil horen en je volgens de titel DE informatie krijgt in dit artikel om daar bij te kunnen horen. Je zou dus stom zijn om die informatie niet te lezen.

10 handige tips om heel eenvoudig NOG meer uit je titels te halen!

Grapje, ik heb maar 1 tip.

Naast mysterieuze titels is er nog een andere gouden tip: gebruik lijstjes in je blogartikel! Waarom? Omdat lijstjes heel erg veel voordelen hebben ten opzichte van standaard artikelen:

  • Lijstjes zorgen voor structuur voor jezelf. Met een lijstje weet je precies welke punten je wil vertellen in je artikel.
  • Lijstjes zorgen voor meer structuur voor de lezer. Het artikel is duidelijk en makkelijk onderverdeeld in een aantal punten.
  • Lijstjes zijn makkelijk te scannen. Mensen lezen niet op internet, maar mensen scannen. En bepalen aan de hand van een scan of ze een artikel gaan lezen. Door een lijstje te gebruiken kunnen mensen makkelijk door je artikel heen scannen en beoordelen of het de moeite is om te lezen.
  • Lijstjes worden vaker gedeeld. Artikelen met een titel waar een cijfer voorop staat worden vaker gedeeld.
  • Lijstjes worden beter onthouden. Doordat er een duidelijke structuur in je artikel zit, is de inhoud makkelijker te onthouden voor de lezer.

Met deze handige tool heb je altijd de beste titels

Om je vast op weg te helpen heb ik een handige tool voor je gevonden. Hij is in het Engels, maar de principes en regels van een goede titel werken ook in het Nederlands. Met deze tool kun je heel eenvoudig en snel nieuwe titels bedenken voor je blogartikelen.

Waar wacht je nog op? Aan de slag!