WordPress Specialisten

Op zoek naar een nieuwe website? Een eigen webwinkel starten? Of is je huidige website maar lastig te beheren? Dan ben je bij Van Dongen Online aan het juiste adres. Wij zijn echte WordPress fans en raden het iedereen aan om dat ook te worden. Naast fans zijn we ook WordPress ontwikkelaars en experts. We hebben veel ervaring met het opzetten van websites en webwinkels binnen WordPress en helpen jou ook graag met het realiseren van een nieuwe website of het verbeteren van je bestaande website.

 

Wat is WordPress?

WordPress is het meet gebruikte CMS systeem ter wereld. Met een CMS, oftewel Content Management Systeem, kun je heel eenvoudig de inhoud van je website beheren. Dat wil dus zeggen dat je heel gemakkelijk je eigen website bij kan houden zonder dat je elke keer andere personen hoeft in te schakelen – en dus ook geld kwijt bent – om even een foto aan te passen. Met WordPress kunnen wij snel en efficiënt een website realiseren, die voor jou of een van je medewerkers heel erg eenvoudig is te beheren. Dit levert dus voor alle partijen tijdswinst en dus ook kostenbesparing op.

Waarom WordPress en waarom zou ik WordPress gebruiken?

Volgens het bedrijf w3techs is WordPress met afstand het meest gebruikte CMS systeem ter wereld! In Maart 2016 draaide maar liefst 26,4% van het gehele internet op WordPress. Als men puur kijkt naar websites die op een CMS draaien dan heeft WordPress 59,4% van de markt in handen. Het is dan ook niet voor niets dat een paar van ’s werelds grootste websites op WordPress draaien (o.a. The New York Times, People Magazine, National Geographic) en ook veel Nederlandse websites weten hun weg naar WordPress te vinden (NRC.next, Radio 538, Viva, Emerce). Omdat WordPress het grootste CMS ter wereld is, is er over elk probleem al een keer nagedacht. WordPress kent namelijk een gigantische community met WordPress developers, gebruikers en beheerders die elkaar helpen.

Wat kun je met WordPress?

Ooit is WordPress begonnen als een ‘simpel’ blog platform. Echter is het dat label al lang ontstegen. Omdat WordPress zo’n gigantisch bereik heeft en zich zo’n grote schare aan WordPress ontwikkelaars en gebruikers erachter heeft geschaard, wordt het CMS al lang niet meer gebruikt voor alleen blogs. Zoals eerder al vermeld maken grote bureaus en bedrijven gebruik van WordPress voor hun websites en reclamecampagnes. Maar wil je een webwinkel beginnen? Wil je je eigen forum starten? Wil je een sociaal netwerk beginnen? Dat en 1001 dingen meer kunnen tegenwoordig allemaal met WordPress. Middels talloze extensies kun je WordPress uitbreiden voor elk doeleinde. Bijvoorbeeld Woocommerce voor webwinkels, BBpress voor fora en Buddypress voor sociale netwerken.

Hallo, mijn naam is Luuk

Ik ben de WordPress specialist binnen Van Dongen Online. Heb je interesse, vragen of wil je gewoon even wat advies, neem dan contact met me op. Ik help je graag

WordPress bestaat zoals de meeste Content management systemen uit twee verschillende delen. De zogenaamde front-end en back-end.

Wat is de WordPress back-end

De back-end is het gedeelte van de website waar je alle informatie kan beheren. Alleen jij als eigenaar van de website en personen die je specifiek toegang hebt gegeven kunnen hierbij. In de back-end kun je onder andere pagina’s aanmaken of updaten, (blog)artikelen schrijven en menu’s aanmaken en aanpassen. Vanuit de back-end kun je dus je website aansturen, content creëren en eventueel extensies installeren waarmee je de functionaliteit van je website uit kan breiden.

Wat is de WordPress front-end

De front-end moet je zien als je website zelf. Dit is het gedeelte waar de bezoekers komen. Als je het wat abstracter bekijkt is de front-end het gedeelte dat alle content die je hebt gecreëerd in de backend weergeeft. In de back-end maak je bijvoorbeeld een pagina aan en de taak van de front-end is om deze pagina weer te geven. Als WordPress ontwikkelaar is het de taak om de front-end vorm te geven en er fris en gebruiksvriendelijk uit te laten zien.

 

Misschien kun je het wel zien als een componist en een orkest. De taak van de componist (back-end) is het bedenken en leveren van de muziek (de content) en de taak van het orkest (front-end) is het laten horen van die muziek op de mooist mogelijke manier. Het mooie van de bladmuziek die een componist schrijft is dat verschillende orkesten het op een andere manier kunnen laten horen, zelfs met andere instrumenten. De muziek blijft theoretisch hetzelfde maar het klinkt compleet anders. Ook binnen WordPress kun je de muziek (content) als het ware anders laten klinken. Daarvoor gebruikt men templates.

 

Hoe werken templates binnen WordPress

Een template is als het ware een schil die je over de front-end/website heen legt. Binnen de template bepaal je hoe de website er uit ziet, wat de functionaliteit is die je gebruikers zullen ervaren en welke content er wordt getoond. Op deze manier kun je door een andere template te installeren heel eenvoudig het uiterlijk van je WordPress website veranderen zonder dat alle informatie verloren gaat.

 

Werken met bestaande WordPress templates

 

Het voordeel van het werken met templates is dat ook derde partijen templates kunnen ontwikkelen die je binnen elke site kan installeren. Daardoor zijn er duizenden gratis en betaalde templates beschikbaar die je kan aanschaffen en installeren binnen jouw wordpress website. De meeste van deze templates beschikken over genoeg opties om het uiterlijk van deze template naar jouw hand te zetten. Het voordeel is dan dat je niet vanaf nul hoeft te beginnen maar toch je eigen stijl neer kan zetten.

 

WordPress template op maat

 

Naast het werken met bestaande templates kunnen wij natuurlijk ook een template op maat voor je ontwikkelen. We beginnen dan met een blanco vel en ontwerpen dan je complete website. Het voordeel is dat je altijd een uniek webdesign hebt en jouw wensen met betrekking tot stijl en functionaliteiten compleet kan overbrengen op je website.
Genoeg gelezen?

Als je voldoende hebt gelezen daag ik je uit om contact op te nemen zodat we samen eens kunnen gaan zitten voor het verbeteren van je bestaande WordPress site of het realiseren van een nieuwe, spannend! Wil je nog meer leren over WordPress? lees dan rustig verder.

Woocommerce specialisten

Het is net al even voorbij gekomen, maar toch nog even wat meer over de webwinkel extensie voor WordPress: Woocommerce. De combinatie WordPress met Woocommerce is namelijk het meest populaire e-commerce platform ter wereld. Volgens web analytics bedrijf Wappalyzer is 40% van alle e-commerce sites gebouwd in Woocommerce met als tweede grootste platform Magento met 14%.

Standaard biedt Woocommerce alle functionaliteit die je verwacht van een webwinkel platform. Het beheren van producten, het aanmaken van coupons, het onderverdelen van producten in categorieën, het geven van kortingen, etc.

Ook voor Woocommerce geldt dat er talloze uitbreidingen mogelijk zijn. Zo kun je een groothandel-suite installeren om ook aan je distributeurs te verkopen, zijn er heel eenvoudig koppelingen te leggen met alle grote betaalmethodes en providers (iDeal, PayPal, Credit Card, Mollie, Omnikassa, IcePay, Buckaroo, Adyen en nog veel meer) en kun je jouw producten exporteren naar beslist, Google Shopping en Bol.com om ze daar onder de aandacht te brengen en te verkopen.

Van Dongen Online heeft veel ervaring met het ontwikkelen en optimaliseren van webwinkels binnen Woocommerce. Wij durven ons zelf wel Woocommerce experts te noemen. Heb je dus vragen over verkopen binnen WordPress? Ook op dit gebied helpen we je graag.

Razendsnelle WordPress website

Niemand houdt van trage websites. Wij niet, gebruikers niet en Google al helemaal niet. Gelukkig zijn we niet alleen specialisten op het gebied van WordPress ontwikkeling, maar weten we ook alles van optimalisatie. Met behulp van handige tools zoals Imagify en WP Rocket maken we jouw WordPress razendsnel, zodat wij, de gebruiker en Google uiteindelijk allemaal tevreden zijn. Bovendien zal je merken dat je geoptimaliseerde website beter wordt opgenomen door Google en je zelfs hoger kunt gaan scoren in de zoekresultaten. Zeker in combinatie met goede hosting.

WordPress hosting

Via Kwaaijongens (waar wij trotse leden van zijn!) kunnen we ook hosting aanbieden inclusief domeinnaam en e-mailadressen. Echter is dat niet zo maar hosting. De hosting van Kwaaijongens is uitermate geschikt voor het hosten van je WordPress website. Je website zal altijd snel reageren waardoor ook Google je site snel zal indexeren en je meer kans hebt op hogere plekken in de zoekresultaten. Zeker wanneer je gebruik maakt van hosting bij Kwaaijongens in combinatie met optimalisatie van je website zul je merken dat je website echt razendsnel is en dat Google daarvan smult.

Dus heb je vragen over WordPress? Op zoek naar WordPress ontwikkelaars/specialisten of WordPress expertise nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Ook al is het niet voor een nieuwe website, we helpen je graag!

Graag nog meer informatie?

Ik begrijp het als bovenstaande tekst wellicht wat te veel is en dat het vragen op kan roepen. Daar kun je me dan ook gerust even over bellen of mailen. Uiteraard kun je ook even kijken wat we allemaal al hebben mogen maken. Hieronder vind je een kleine selectie.