Search Engine optimization (SEO) Uden

Maar wat houdt SEO precies in? Waarom moet ik bij Van Dongen Online zijn? Welke zaken komen er aan te pas? En hoe zien de kosten er ongeveer uit? We geven je op deze pagina een duidelijker beeld van wat SEO bij ons precies inhoudt.


Technisch op orde

Je hebt al een website of webwinkel, deze heb je door ons laten maken of door een ander bureau. Maar voordat we aan de slag kunnen met het uitbreiden van de website, moeten we eerst een kijkje nemen in de technische kant van de site. Dit noemen we ook wel de ‘achterkant’ van de website, omdat bezoekers dit normaliter niet te zien krijgen.

We checken de techniek van de website op onder meer de url structuur, bestaande content, afbeeldingen, laadsnelheid en nog vele andere zaken. We maken een duidelijk overzicht van zaken die goed zitten en minder goed zijn aan de achterkant. Zo heb jij direct een actieplan om de website te verbeteren.

Heb je liever dat we de technische kant analyseren, maar ook meteen aanpassen? Dat is geen probleem. Met Siem als SEO-expert en Luuk als webdeveloper hebben we de perfecte combinatie om jouw website effectief te verbeteren.


Content / Teksten schrijven

Na de technische analyse zit de website goed in elkaar. Nu gaan we aan de slag met het optimaliseren van de ‘voorkant’ van de website, het deel wat bezoekers juist wel te zien krijgen. We gaan aan de slag met de teksten, afbeeldingen, meta en alles wat verder aan content op de website te vinden is.

We stellen samen met jou een plan op over hoe we het beste aan de slag kunnen gaan met content, denk hierbij aan het opzetten van een blog, het aanmaken van landingspagina’s of het verbeteren van bestaande (product)pagina’s.


Linkbuilding / Social Media

Na de achterkant en de voorkant beiden geoptimaliseerd te hebben, gaan we aan de slag met de ‘buitenkant’. Linkbuilding en Social Media zijn methodes om jouw website onder de aandacht te brengen bij anderen.

Linkbuilding houdt in dat we van andere websites gaan linken naar jouw website, iedere link wordt door Google gezien als een aanbeveling voor jouw website. Linkbuilding doen we alleen vanaf relevante websites en nooit in bulk (spam). We maken samen een plan de campagne voor linkbuilding om de beste resultaten te realiseren.


Conversie optimalisatie / online advies

Wordt de website goed gevonden, maar heb je nog altijd geen conversie? Dan zouden we samen eens moeten kijken naar de ‘conversie gerichtheid’ van de website. Misschien mis je enkele belangrijke elementen in de website om van bezoekers klanten te maken.

Jij verteld ons wat het doel is van jouw website, wij zorgen dat dit op de best mogelijke wijze zo ingericht zal worden. We kunnen hierbij adviseren of uitvoeren.


Werkzaamheden / zelf en uit handen geven

Het is bij ons altijd mogelijk om zelf mee te werken aan de vindbaarheid van jouw website. Wil je bijvoorbeeld dat wij linkbuilding doen, maar wil je zelf de teksten blijven schrijven? Dan is dat geen probleem. Wij bieden de keus om SEO geheel door ons te laten doen, in samenwerking, of zelfs geheel door jouzelf. Indien je het geheel zelf wilt doen kunnen wij je voorzien van passend SEO advies, eenmalig of iedere maand 1 á 2 uurtjes.


Lokale SEO

Het wordt steeds belangrijker, lokale SEO. Met lokale seo doelen we op het vindbaar maken van jouw website voor zoektermen gericht op jouw regio. Bijvoorbeeld: “Schilder” in combinatie met “Uden”. We gaan hier specifiek voor aan de slag door het optimaliseren van jouw website, het schrijven van teksten en lokale linkbuilding in te zetten. We leggen je hier graag meer over uit.

Veel gestelde vragen beantwoordt

Waarom is SEO belangrijk? Tegenwoordig is internet steeds meer leidend in ons leven. We bezoeken per dag ontzettend veel websites, we besteden uren op ons laptops en telefoons. Maar door deze groeiende vraag is het aantal websites ook hard toegenomen. Door de enorme toename van het aantal websites is er steeds meer concurrentie online, want men begrijpt beter dat er geld verdient kan worden met een website. SEO is een methode om de concurrentie te verslaan en zelf bezoekers binnen te halen, hierdoor verdien jij het geld in plaats van jouw concurrent.

Is er veel verandert in SEO? Ja, door de ontwikkeling van het internet is SEO ook constant in beweging. Vroeger was het voldoende om een website te hebben, teksten te plaatsen en hiernaar te linken van andere websites. Zo eenvoudig is het niet meer, tegenwoordig zijn er zo’n 250 factoren die van belang zijn voor Google. Zo is het belangrijk om relevant te zijn, durven te delen en vooral niet te spammen. Zo zijn wij voorstanders van de ‘link-bait’ strategie, een methode waarbij wij iets aan anderen geven (zoals een sample, advies, o.i.d.) waardoor zij juist terug willen linken naar onze pagina. De uitdaging is om steeds creatiever te zijn, maar dat doen wij graag!

Is SEO beter dan Adwords? Ja en nee. SEO is het organisch en onbetaald ranken in de pagina’s van Google, we gaan hierbij actief aan de slag met de eigen website. Adwords daarentegen is juist het betalen voor clicks naar jouw website. Naar onze mening is Adwords een korte-termijn visie die snel veel op kan leveren, maar zodra je stopt weer volledig weg is. SEO is het constant verbeteren van je eigen website, ook als je hiermee stopt bestaat deze waarde nog. Wij zijn groot voorstander van SEO, want dat levert op de lange termijn meer op. Maar soms adviseren we om er Adwords naast te nemen, om ook op korte termijn te kunnen boosten.

Luuk is webdevelopment expert, hij helpt je graag met het opzetten van een website via WordPress. Neem contact met hem op via de mail: luuk@vandongen-online.nl of telefonisch: 0623684250. Siem is SEO-expert (vindbaarheid in Google) en werkt veel aan webdesign met WordPress. Neem contact op met hem via de mail: siem@vandongen-online.nl of telefonisch: 0653428510.

Wij werken vanuit het mooie Uden

Naast ons eigen bedrijf zijn we ook actief bezig met de toekomst van Uden. Zo zijn wij trotse oprichters en leden van het Misfits netwerk, een initiatief uit Uden voor en door jonge ondernemers. Daar helpen we elkaar naar een hoger niveau.